Escriptura i creació per a actors. Nivell I

Nau Ivanow ¿Cómo llegar?

Evento cerrado

Descripción

Nivell I: 4 i 5 de marzo de 2017

Escriptura i creació per a actors I
Creuarem el pont entre la interpretació i la dramatúrgia. L’intèrpret sosté emocions i sensacions per encarnar personatges, però aquestes eines també ens permeten generar un món, un joc o, fins i tot, una història. Gestarem històries i descobrirem una dramatúrgia viva que s’experimenta i es crea a l’escenari. D’aquesta manera ens convertirem en dramaturgs conscients, ja que la història passa a través de l’intèrpret i es crea des de l’instant present.
Curs adreçat a actors i actrius professionals.

Continguts
L’acció dramàtica darrera de cada idea.
Creació de la relació des del present.
L’emoció com a gestació del personatge, la relació, l’objectiu i l’espai.
L’emoció com a motor dramatúrgic.
Ensumar la història, escollir-la i comprometre-s'hi.

Al final del curs cada intèrpret tindrà escrita una escena de creació pròpia.

Escriptura i creació per a actors II
Com vam veure en el primer nivell el pont entre la interpretació i la dramatúrgia pot ser creuat en tots dos sentits, fins i tot dins d'un mateix procés creatiu, mentre utilitzem les eines de cada plànol en present. En aquest segon nivell aprofundirem en les tres eines interpretatives que ens permeten crear històries: el verb, les emocions i les sensacions. Explorarem l'espai com a motor dramatúrgic i la relació com a eix de la història. El segon dia treballarem amb el material que cada alumne aporti com a creador, ja sigui una idea, un diàleg, una escena escrita, una història... i l'ajudarem a continuar el seu treball de forma orgànica tirant dels fils necessaris en cada plànol.

Continguts
Verb, emoció i sensació.
L'espai.
Testimonials.
El fil de la creació moment a moment.
Interpretació i dramatúrgia: un camí de doble sentit

Curs dirigit a actors i actrius professionals.

ALEJANDRA JIMÉNEZ CASCÓN
Llicenciada a l’ESAD de Sevilla, continua la seva formació a Estudis Berty Tovías de Barcelona. Ha treballat a televisió a programes com FRIKI MASTERS, EN EL AIRE, BUENAFUENTE o ¿Y AHORA QUÉ?, i en cinema a MEJOR QUE NUNCA, amb Victoria Abril. En teatre va interpretar Lorca a l’exitosa LORCA ERAN TODOS, de Pepe Rubianes, i ha improvisat més de 10 anys amb PLANETA IMPRO; l’any 2014 va esdevenir membre fundadora d'IMPRO BARCELONA. Ha creat espectacles unipersonals com PERDIDAS A LAS TRES o LA LOCURA QUE CURA, dirigida per Montse Bonet. Actualment està de gira amb BLANCA DESVELADA, també dirigida per Montse Bonet, amb la qual ha resultat finalista a Millor Actriu al Premi Margarida Xirgu i candidata als Premis Max. www.alejandrajimenezcascon.com

Lloc: Nau Ivanow (Hondures, 28 - Barcelona 08027)
Dates:
Nivell I:4 i 5 de marzo de 2017
Nivell II: 1 i 2 d'abril de 2017
Horari: De 10 a 15h
Preu per curs: 120€
Descomptes: 20% en el segon nivell si has fet el primer o t'inscrius en els dos; 15% aturats; 10% membres d'associacions professionals i AISGE (no acumulables).
Places: 15 màxim

La selecció d’alumnes es farà per currículum, que haureu d'enviar en format pdf a formacio@nauivanow.com

formació24
Un projecte de formació orientat a professionals de les arts escèniques. Un laboratori escènic, on experimentar noves formes de treballar, fomentar l’intercanvi d’idees i coneixements, i propiciar el contacte entre diferents professionals del sector.
2 opiniones

4.0 / 5
Isabel

Más que de escritura y dramaturgia, que era lo que buscaba, al menos en el primer nivel, se han trabajado más herramientas actorales. El proceso que propone la docente, se explicó un poco aceleradamente en la última parte de la última sesión, y tiene sentido guiado, pero no se puede seguir con facilidad porque no se ha explicado en profundidad. Principalmente se dirige a la definición del tema a tratar, pero no a ponerlo en práctica. Ninguno salimos con una primera escena escrita, como se anunciaba, sino con la dirección para escribir esta primera escena por nuestra cuenta, lo que al fin y al cabo es lo que ya podíamos hacer de manera previa al curso.

22/03/2017 28/02/2017
Nau Ivanow

Hola, Isabel. Ante todo, muchas gracias por tu participación en el curso programado y también por darnos tu opinión. Lamentamos que no hayas quedado satisfecha con la propuesta, y nos sorprende un poco, ya que la valoración tan positiva de los anteriores participantes es lo que nos ha llevado hasta su tercera edición. Te agradeceremos que respondas la encuesta que se os facilitó al terminar el curso, ya que es una herramienta que nos ayuda a mejorar para futuras ediciones. Igualmente, le haremos llegar tu comentario a la profesora para que lo tenga en cuanto en futuras ediciones. Saludos.

24/03/2017
Virginia Dubrow

Alejandra es estupenda! Volvería a hacer un curso con ella

04/10/2016 18/09/2016
Cargar más opiniones

Cómo llegar

Nau Ivanow
Hondures, 30
Barcelona, Barcelona

Organizado por

Nau Ivanow

Ver más